Onze vakantiewoning is centraal gelegen in het rustige Pervijze en is het perfecte vertrekpunt voor de fiets- en wandelliefhebbers die graag de oorlogsrestanten willen bezoeken in en rond het historische Diksmuide alsook voor diegene die graag een daguitstap willen maken naar het mooie Veurne of Nieuwpoort.

Dodengang

Langs de IJzer in Diksmuide vind je het laatste stukje Belgische front uit WO I. De Dodengang is een loopgravenstelsel waar Belgische troepen vier jaar lang stand hielden tegen de vijand. De stelling kreeg vlug de naam Dodengang door het grote aantal slachtoffers in deze loopgraven. De site werd volledig hersteld met betonnen constructies. Het bezoekerscentrum toont je het leven en lijden van de frontsoldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

https://www.bezoekdiksmuide.be/dodengang

Frontzate Bicycle Trail

Spoorlijn 74 was een Belgische spoorlijn die Dikmsuide met Nieuwpoort-Bad verbond. De lijn was 15,8 km lang. 100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog is deze spoorwegberm nog altijd intact. Na het openzetten van de sluizen van Nieuwpoort op 24 oktober 2014, trokken de Belgische en de geallieerde troepen zich terug achter deze spoorwegberm , die het water tegenhield. nu ligt hier een mooi fietspad dat ons terugvoert in de tijd. 

Schuifdamhoeve  

In een landelijk kader kan je op het hoeveterras genieten van een heerlijk ijsje, gemaakt met dagverse koemelk, in een mooie rustige omgeving. Voor de kinderen is er een ruime speelweide voorzien, waar ze kunnen ravotten en spelen naar hartenlust. Ook kunnen ze kennismaken met onze verschillende neerhofdieren die vrolijk staan de grazen op de rondom gelegen weides.

https://www.bijboerbart.be/hoeveterras-met-speeltuin

De Ijzerboomgaard

Op 6 km afstand ligt de IJzerboomgaard. Het provinciedomein IJzerboomgaard mag je tijdens je bezoek aan Diksmuide niet overslaan. Het groene domein bevindt zich aan de voet van de IJzertoren en op wandelafstand van de Grote Markt. Picknick in de boomgaard vol inheems fruit, of op één van de andere mooie plekken langs de wandelpaden. Laat de kinderen ravotten of haal het kind in jezelf naar boven in de avontuurlijke natuurspeelzone. Verderop in het domein vind je een hoeve. Vanaf daar kom je in ‘t Land van Vlierbos met een pluktuin, een samentuin, een kinderboerderij en café de IJzerboomgaard. Reserveren hoeft helemaal niet, tenzij je langskomt met een groep.

https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/ijzerboomgaard

De Blankaart

Kom wandelen en fietsen langs moerassen en weilanden, of maak eens een boottocht op onze fluisterboot in natuurgebied De Blankaart. Het gebied ligt in de IJzervallei, tussen Oost-Vleteren en Diksmuide, in de provincie West-Vlaanderen. Het bezoekerscentrum ligt in het mooie Blankaartkasteel. Doorheen het Blankaartmoeras en langs de Blankaartvijver vind je kindvriendelijke fietstochten en wandelingen. Plankenpaden brengen je naar vogelkijkhutten en een uitkijktoren om de vogels in alle rust te bekijken. Staat het water in het gebied hoog genoeg, dan voert een fluisterboot je geruisloos door het moeras. Zo verken je het gebied zonder de dieren en talrijke vogels, waaronder lepelaars, te storen.

https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/de-blankaart

De kinderboerderij De Lenspolder

De kinderboerderij ligt tussen de Elf-Juliwijk en het stedelijk sport- & recreatiepark in de Dudenhofenlaan en is een oase van rust.

Op het erf vind je allerhande pluimvee, een vijver met verschillende soorten ganzen, eenden, een zwaan, duivenhokken, konijnen en cavia's, volièrevogels,... Verder zijn er nog geiten, schapen, een hangbuikvarken, twee Hongaarse Wolvarkens, ezels en een pony.  

Er is een klaslokaal, een bakhuis, een cafetaria met mogelijkheid tot picknick en uitzicht op het speelplein. De kinderboerderij wil kinderen nog meer in contact brengen met dieren en natuur en dit op een leuke, speelse en tegelijk leerrijke manier:

https://www.nieuwpoort.be/nieuwpoort/view/nl/nieuwpoort/inwoner/jeugd/kinderboerderij

Plpsaland de Panne

Plopsaland De Panne is een themapark aan de Belgische kust, opgebouwd rond de populaire Studio 100-figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Amika, Bumba en hun vriendjes. Plopsaland combineert de magie van deze figuren met het plezier van prachtige attracties op kindermaat in familiale sfeer. De Plopsa-parken zijn bovendien de ideale locatie voor een groepsuitstap. Plopsaland De Panne biedt plezier voor alle leeftijden want er is voor elk wat wils! In Mayaland kan je de wondere wereld van Maya De Bij ontdekken of ga samen met Wickie op avontuur in Wickieland! Kortom, Plopsaland De Panne staat garant voor 1001 kriebels voor de hele familie!

https://www.plopsa.be/nl

Interessante websites

 

 

 

Ruime charmante woning voor 16 personen te Pervijze